burun estetiği nasıl yapılır

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği, şekil ve yapı bozukluğu olan burunların istenilen ve rahat bir şekilde nefes alınan bir biçime kavuşturulması uygulamalarının genel ismidir. İstenmeyen görüntülere sahipler ise burun düzeltme işlemi buruna uygulanır. Sadece burnun şeklini değiştirmek amacıyla yapılmaz. Bazı hastalarda burun içerisindeki kıkırdak yapıdan kaynaklı sorunlardan ötürü uyku apsesi ve nefes alış verişte zorlanma gibi durumlar yaşanabilir.

Bu gibi sorunlar için farklı burun estetiği uygulamaları ve operasyonları yapılabilir. Aynı zamanda burnun görünümü ile ilgili rahatsızlıklar da burun estetiği ile çözülür. Burnumuz yüzümüzün şekli için en önemli organlarımızdan birisidir. Bu yüzden yüzümüzle uyumlu, doğal görünen ve biçimli bir burna sahip olmak çok önemlidir.

Burun Estetiği Ameliyat Öncesi

Bütün estetik ameliyatlar ve uygulamalardan önce, hastanın mutlaka doktorla görüşmesi gerekir. Bu tür ameliyat ve uygulamalar için öncelikle deneyimli ve güvenilir bir hekimin operasyonlara katıldığı bir klinik ya da sağlık merkezi seçilmelidir. Hastaya ameliyatın ayrıntıları ve riskleri hakkında bilgi verilir. Ayrıca ameliyattan sonra oluşacak olan görüntü için de görseller sunulur.

Burun Estetiği Ameliyat Aşaması

Burun estetiği ameliyatı sırasında hasta genel anestezi altında olur ve bu yüzden herhangi bir ağrı hissetmez. Ameliyat sırasında herhangi bir sorun yaşanmadığı sürece hasta aynı gün ameliyattan çıkarak normal yaşantısına dönebilir. Burun düzeltme işlemi yapmak isteyen hasta burun kemerinden şikâyet ediyorsa genel olarak törpüleme yöntemiyle bu sorun çözülür. Artık burun ameliyatları konusunda o denli bir ilerleme söz konusudur ki sonuç hem oldukça farklı hem de doğal bir görünüm kazanabilir. Bununla birlikte kapalı burun ameliyatı gibi yöntemler de geliştirilmiştir.

Burnunu kaldırmak isteyen hastalar için de hafif bir dokunuşla çok daha kalkık ve yeni bir burun elde edilebilir. Üstelik sonuç yine doğal görünecektir. Sonucun başarılı olması için ameliyat öncesi yapılan görüşmede hasta ve doktorun birlikte karar alması önemlidir. Hastanın beklentileri de önemlidir, ancak doktorun tavsiyelerine göre bir karar alınırsa daha başarılı ve doğal görünen sonuçlar elde etmek mümkündür. Bazı hastalar için de burun deliğinin büyüklüğü konusunda bir değişiklik yapılabilir.

Burun Estetiği Yöntemleri

Şimdiye kadar burun ameliyatları genel olarak kapalı ameliyatlar şeklinde yapılmaktaydı. Bu yönteme klasik yöntem de diyebiliriz. Ama yeni geliştirilen yöntemlerden en çok öne çıkanı kapalı burun ameliyatıdır. Burun estetiği yöntemleri öncelikle kapalı ve açık olmak üzere ikiye ayrılır.

Açık Burun Ameliyatları

Klasik yöntem olan açık burun ameliyatında hastanın burun deliklerinin ortasından ve alt taraftan bir kesi yapılır. Burun düzeltme işleminin devamında burun derisi buradan kaldırılarak kıkırdak ve kemik dokusu ortaya çıkar ve bu şekilde istenen değişiklik yapılır.

Burun derisi kaldırıldığı için ameliyatı yapacak doktor için burun tam olarak açıktır. Bu durum da doktorun rahat bir şekilde çalışarak istenen değişikliği yapmasını sağlar. Ameliyat sırasındaki çalışma serbestliğine göre oldukça avantajlı bir yöntemdir. Ama diğer yönteme göre açık burun ameliyatının iyileşme süresi çok daha uzundur. Ameliyat sonrasında burnun etrafında oluşacak morluk biraz daha fazladır.

Kapalı Burun Ameliyatları

Son dönemin en gözde burun ameliyatı yöntemi kapalı burun estetiği olarak adlandırılıyor. Bu yöntemde esas olarak, burnun içinden kesi yapılmaya çalışılıyor. Lazer yöntemiyle burnun içinden kesi yapılarak yine kıkırdak ve kemik yapısına ulaşılıyor. Ameliyatın iyileşme süresi diğerine göre çok daha kısa sürüyor ve de ameliyat sonrası çok daha az morluk oluşuyor. Burun düzeltme operasyonu geçirdikten sonra en önemlisi de bu ameliyatın ardından geçen o kısa zorlu süreçtir.

Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ne Zaman Yerine Oturur?

Burun ameliyatlarının iyileşme sürelerine ameliyatın yöntemine göre değişse de genelde altı aydır. Ancak burnun tam olarak şeklini alıp yerine oturması için yaklaşık iki yıl gerekir. Hastanın ameliyat sonrasında da kontrolleri aksatmaması ve kontroller için düzenli bir şekilde doktora gitmesi gerekir. Ameliyatın hemen ardından burnun üzerine bir tampon konur ve bu tampon bir süre kalır. Burun doğru şekli alması için bir süre atele konur, bu da bir çeşit alçıya benzer. Burnun iyileşmesi için buz presi yapılması ve bazı kremlerin kullanılması gerekir. Hastanın bunları düzenli yapması ve aksatmaması gerekir.

Tampon ve atellerin alınması için yaklaşık bir hafta gerekir. Bir hafta sonra hastanın burnu da şiş görünmez. Hasta çok daha rahat nefes almaya başlar. Daha sonra dikişler alınır ve hasta düzenli olarak kontrole gitmeye devam eder. İlk bir haftanın ağrılı geçmesi normaldir, doktor bunun için hastaya bazı ilaçlar verebilir. Daha sonra hem ağrı hem de şişlik giderek azalacak ve hastanın burnu tam şeklini almaya başlayacaktır.

Burun Estetiğinde İlerleme

En çok başvurulan estetik ameliyatlardan birisi olan burun estetiği konusunda çok ciddi bir ilerleme söz konusudur. Artık ameliyatlar daha az ağrılı geçmektedir ve hasta daha az morluk yaşamaktadır. Cildin tahriş olma oranı da azalmıştır.

Burun düzeltme operasyona kadar verdikten sonra, burun ve cilt üzerinde ameliyat öncesinde detaylı bir inceleme yapılır ve ameliyat planlaması kişisel özelliklere göre belirlenir. Kişinin tıbbi geçmişi sorgulanır ve ona göre alınması gereken önlemler alınır. Burnun şekli konusunda hasta ve doktor özel olarak bir anlaşmaya varmalıdır. Hastaya çeşitli görseller sunulabilir ve içlerinden en doğal görünecek olanı seçilir. Hasta kendi isteklerini göz önünde bulundursa bile doktorun tavsiyelerine de uymalıdır.

Ameliyatsız Burun Estetiği

Son yıllarda en yaygın olan burun estetiği yöntemlerinden bazıları ameliyatsız estetik yöntemleridir. Bu yöntemlerin kalıcılığı daha az olsa da bazı hastalar bundan da faydalanabilir. Bunlar arasında iple burun kaldırma, burun ucu dolgusu ya da botoksu gibi yöntemler de bulunur.

Burun Kemerinin Törpülenmesi

Çoğu hasta için en önemli konulardan birisi burun kemerinin törpülenmesidir. Törpüleme seviyesi burnun ve yüzün uyumuna göre belirlenir. Bu durum burun eğriliği sorunu olan ve daha ciddi bir operasyon gerektiren hastalar için yapılmaz. Onlar için daha farklı yöntemler önerilir.

Kimler Burun Dolgusu Yaptırır?

Ameliyatsız olan yöntemlerden burun dolgusu ise sadece burnundaki hafif bir eğrilikten rahatsız olup burnun ucunu az bir şekilde kaldırmak için gelen hastalara önerilir. Önce buruna dolgu maddesi enjekte edilir. Daha sonra ise masaj yaparak hastanın burnunun daha biçimli olması sağlanır. Vücuda girecek olan bütün dolgu maddelerinde olduğu gibi burada da nasıl bir dolgu maddesinin eklendiği ve sağlığa uygun olup olmadığı önem kazanır.

Botoks ve İple Kaldırma Yöntemi

Buruna botoks uygulayarak ucunun kaldırılması tartışmalı bir yöntemdir. Bazı hastalar bu yöntemi tercih etse bile bu işlemin ara sıra tekrarlanması gerektiğinin altı çizilmelidir. Yine çok kemerli olmayan burunlar için kaldırma yöntemlerinden birisi de içi silikon bir malzemeyle kaplı olan iplerle burnun kaldırılması işlemi de yapılabilir. Bu tür yöntemlerin iyileşmesi süresi az olsa da kalıcılığı diğer cerrahi ameliyatlara göre daha azdır. Hastanın sorunlarına ve uygulanan yöntemlere göre burun estetiği ameliyat ve uygulama fiyatları değişir.

Tags: No tags